Kriminalroman KATTSTRYPAREN Rum 419

 
 

I rum 419 på Stadshotellet i Västerås hittas Lasse Wiggeby naken på sängen med ett buntband i plast hårt åtdraget runt halsen. En kudde är placerad över hans förvridna, blågrå ansikte. Polisiärt tyder allt på ett rånmord, men omständigheterna är märkliga och motiven många.

Efter etthundratre dagar grips Helen Aaberg-Wiggeby för mordet och förs, med handfängsel och dold under en grön tröja, in bakvägen till sal 6 i Västmanlands tingsrätt för att häktas.

 Inne i salen spänner hon sina svarta, iskalla ögon i åhörarna och hånler. Hennes självsäkerhet är slående, hon vet något som ingen annan i rummet känner till.

 Författaren sitter i samma sal. Ögonen och hånleendet får honom att i samma stund bestämma sig för att ta reda på allt. Vad är det som gör den misstänkta mördaren så självsäker?

__________________________


Hösten 2013 börjar författaren Stefan Di-Omnia gräva grundligt i släkten Aabergs förflutna. Han möts av ett dödligt, fruktat mörker. En släkt fylld av bristande empati och moral och avsaknad av tjuvheder. Ett minderårigt barn som redan som tolvåring är ett charmigt, manipulativt, hänsynslöst monster. Bilden som växer fram visar sig vara mer skrämmande än han någonsin kan föreställa sig. Den skoningslösa brutaliteten förgrenar sig generation efter generation i släktträdet Aaberg.

Trettio år av bottenlös ondska rullas upp. Skräckslagna personer berättar, de som drabbats av hennes ondska. En helvetisk ondska som bekräftas i juni 2015 då hennes egen tolvåriga dotter, som vet att det finns ett ännu större och mer fruktat mörker, yppar åtta ord som får hjärtan att frysa till is.
 
 

Vad är en kattstrypare?

Ett buntband i plast benämns inom yreksbranschen där dessa används dagligen, för "KATTSTRYPARE"

Trailern till kriminalromanen Kattstryparen rum 419KÖP ÅRETS KRIMINALROMAN

REDAN IDAG!

BILD MED LOGGAjpg

BESTÄLL

från

NEDANSTÅENDE BUTIKER


Adlibris

Beställ boken av Adlibris nu!

HÄR


Bokus

Beställ boken av Bokus nu!

HÄR


Akademibokhandeln

Gå in till närmaste Akademibokhandel och fråga efter boken.

Så beställer de hem till dig!

hitta din butik

HÄRBILDER

Bakom kulisserna i produktionen

 

Vill du recensera boken, läs hur du gör då...

Vill du recensera boken så har du mer information om vad som gäller, HÄR 

 

Författarens egna ord om

Kriminalromanen

KATTSTRYPAREN Rum 419

KATTSTRYPAREN Rum 419, är min debut inom denna genre som kriminalromaner tillhör . Jag har lagt ner drygt fem års researcharbete för att kunna nå ända fram till slutet, och jag lyckades nå mer,  mer än så. Grundstoryn är baserad på den skrämmande verkligheten i mordet som i media kallats för ”Hotellmordet”. Mordet sker  i Västerås sommaren 2013.

Karaktärerna  är som man i branschen säger fiktiva, och alla eventuella likheter med verkliga personer har fritt skapats utifrån läsarens egna frihet. Att fritt visualisera om karaktärerna passar in på personer som finns i deras närhet, i nuet eller bakåt i tiden. Ett levande göra som jag som författare på inget sätt kan bära ansvar över att så kan ske.


Platserna där själva storyn utspelar sig på är många, då storyn startar sent år 1969 i Bagarmossen, tar sig vidare till  Fisksätra, Nacka , Saltsjö-Boo, Enskede, Torstuna, Vemdalen, Västerås och Fjärdhundra.


********

Hösten 2013 börjar jag Stefan Di-Omnia gräva grundligt i mitt research arbete, jag  möts av ett dödligt, fruktat mörker. Trettio år av bottenlös ondska rullas upp, skräckslagna personer berättar, de som drabbats av en helvetisk ondska.  Även de hårt prövade livstidsdömda kvinnorna på Hinseberg drabbas av den manipulativa ondskan hon sprider omkring sig, med endast ett syfte. Att alltid gå som vinnaren ut ur allt.

Finns det ett ännu större och mer fruktat mörker än denna kvinnas liv…

Jag tog mig ända in på Hinseberg i  1,5 år och besökte flera gånger i månaden, Sveriges i särklass farligaste kvinna "SVARTA ÄNKAN"

Det här är den verklighet som jag levt med i närmare 6-år.

Stefan Di-Omnia  

Författare

STEFANDI-OMNIA.COM


Carina "Svarta Änkan" Frösin och Stefan i ett av alla möten inne på Hinseberg

Läs mer om mitt arbete med boken och mina inlåsta möten med den farligaste
av dem alla HÄR