Kriminalromanserien

LÄNGS VÄGEN DÖR VÄNSKAPEN

 

Kommande kriminalromanserien skriven av Stefan Di-Omnia

Författaren Stefan Di-Omnia

Längs vägen

DÖR

vänskapen


Serien är baserad på verkliga händelser, de tre vännerna Steven, Carl-Göran och Sergio. Vänner som med åren blir affärspartners. Carl-Göran "Baronen" Mörner och Sergio Roncelli, de gamla lagkompisarna från ishockeylaget i Djurgårdens IF. De två barndomsvännerna Steven Wood och Mörner, har följts åt likt syskon sedan lekskoletiden och hela vägen upp genom grundskolan och skolavslutningen i niondeklass.

Samtliga de tre vännerna är uppväxta i Nacka, fast på helt olika platser och med lika olika möjligheter med livet.

Sergio Roncelli är tredje generationen av släkten Roncelli vars ursprung är från Brescia i norra Italien, släkten kom till Sverige genom arbetskraftsinvandringen på 1950-talet, till fabrikerna i Sickla och då speciellt till Atlas Copco. Sergio växer upp på Alphyddan där hans pappa från lägenheten har full utsikt ut över hela hans arbetsplats, Atlas Copcos stora fabriks-byggnader. Sergio är den enda av de tre som går gymnasieutbildning. Han vill absolut inte leva ett liv med att varje dag stämpla in på fabriken som sin pappa gör.

Carl-Göran "Baronen" Mörner med sin svinrika pappa som blivit förmögen genom som han själv uttrycker sig; "att göra stora och lyckade affärer". Vad ingen utanför familjen vet om är att affärerna på inget sätt är ärliga, utan allt är bluffaffärer som absolut kan ses som stora, om man ser till straffvärdet. Som hans mamma brukar säga som en avsnoppande replik på pappans skryt. De bor ändå i ett av Saltsjö-Duvnäs dyraste fastighet på en egen udde i Duvnäsviken. Där av ligger förklaringen till att Carl-Göran fick sitt smeknamn "Baronen" redan i mellanstadiet.

Steven Wood som sedan nioårs ålder levt ensam med sin mamma i en hyreslägenhet i Saltängen. Pappan som sommaren då Steven fyllde nio tog sitt liv utan att på något sätt efterlämna sig en förklaring om varför. Den lilla familjen Wood har hela tiden levt under knappa förhållanden, så vänskapen med Carl-Göran och hans familj fick Steven tidigt att drömma om att en dag ska han bli minst lika rik som Carl-Görans pappa. Minst lika rik!

De tre vännernas affärsverksamhet växer stadigt,

affärerna blir större och högre belopp omsätts. Med pengarna kommer också nya vänner in i vänskapen, mäktiga vänner som på inget sätt sätter vänskapen i första rummet. För dem handlar allt om annat, det är pengarna som styr vad som kan köpas och inte kan köpas, så även vänskapen.


Hur är det möjligt att jag hamnat i den här skiten, är tanken som far igenom advokat Petrus huvud, samtidigt som han sänder iväg ett desperat sms till sin tidigare vän Carl-Göran Baronen Mörner:
”Det är tid för dig att släcka lyset nu...”
Läs mer om serien och författarens egna ord  HÄR