Kriminalromanen LÄNGS VÄGEN DÖR VÄNSKAPEN

Kommande kriminalroman skriven av Stefan Di-Omnia

Författaren Stefan Di-Omnia

Längs vägen

DÖR

vänskapen


De tre vännernas vägar korsas ännu en gång i livet av en slump, eller?


Sergio som är tredje generationen av släkten Roncelli från Brescia i norra Italien, släkten kom till Sverige och Nacka på 1950-talet då arbetsinvandringen är stor till fabrikerna i Sickla,  speciellt till Atlas Copco.  

     Sergio har lyckats bra med livet, han har skaffat sig en ekonomiutbildning och därefter blivit Fastighetsmäklare . Fjädern i hatten blir dagen då han utses till Svensk Fastighetsförmedling mest framgångsrika mäklare i hela Stockholmsområdet, året är 1996. Det är då han bestämmer sig för att våga satsa på ett mer praktfullt liv för familjen, han och frun slår till och köper den 360 kvadratmeter stora villan på Ryssvägen på Älgö i Saltsjöbaden. 

          Prislappen på närmare 7 miljoner skrämmer honom inte vid köpet, men miljonerna ligger där i hans inre och gnager i honom varje vaken stund.

När Sergios gamla lagkompis från Djurgården If,  Carl-Göran "Baronen" Mörner ringer honom och föreslår ett möte, som kan göra honom ofantligt oberoende rik, så tvekar Sergio aldrig på att tacka ja till mötet. Ej heller erbjudandet som han sedan får av Baronen och hans kompanjon Steven Wood.

     Ett erbjudandet som Baronens Advokat Jonas Petrus anser som mycket förmånligt och är helt vattentätt.

"Du förstår att miljonerna kommer strömma in, allt du behöver göra är att bistå Steven med din kunskap i försäljningen av bostäder och inget annat. Helt riskfritt, du finns inte med på något dokument, du är helt ren. Och ingen kommer någonsin förundras över dina ekonomiska framgångar, då du är Svensk Fastighetsförmedlings bästa mäklare i hela Stockholm, Sveriges hetaste bostadsmarknad, en sådan tjänar kosing."  

     Orden från Advokaten är ord han aldrig skulle litat på!  Upptäckten kom alldeles för sent för Sergio.  Åt helvetes för sent.  Sergio får sent en kväll samtalet från Advokat Petrus,  han berättar att Steven Wood skjutits ihjäl med flera skott i huvudet i sin lägenhet på Södermalm. En ren avrättning lägger Advokaten till. Innan han avslutar samtalet gör han det med orden. "Du får ligga lite lågt nu Sergio, det går en mördare lös. Så håll koll, för din egen skull."

     Knappt ett år senare hittas Sergio tidigt en morgon avrättad i sin bil, med tre skott i huvudet från nära håll. Skott som avfyrats från samma vapen som dödade Steven. 

När dör egentligen vänskapen på riktigt?

BAKGRUND:

Kriminalromanen är delvis baserad på en verklighet av det som händer mellan tre nära vänner då beloppen som hanteras blir större och större. Verksamheten växer, vilket också deras umgängeskrets gör. Kretsen av personer i den värld där pengarna styr allt, så även över vännernas långa vänskap. Barndomsvännerna Steven och Carl-Göran från Nacka, lagkompisen Sergio från fotbollslaget i Djurgårdens IF.

Längs den undre världens väg dör deras vänskap för alltid, det står alltid någon på tur längs den mörka vägen för att avrättas.