Vad tycker läsarna

om

boken?

 
 
Författaren har blivit jämförd med Stieg Larsson, och den jämförelsen är väldigt relevant.
Dock går inte Stefan Di-Omnia förlorad i en drös tekniska detaljer, det som ibland kallas researchöverskott, vilket Larsson ibland gjorde.
Berättelsen rör sig snabbat framåt, växlar mellan dåtid och nutid på ett sätt som känns helt naturligt.
En bit in i boken slås man av tanken att detta kan ju inte vara sant, finns det sådana människor? Tyvärr är ju svaret på den frågan JA.
Jag brukar vara tämligen snabb på att läsa böcker, men frågan är om inte denna bok slog rekord i snabbhet. Utan tvekan en av de absolut bästa böcker jag läst, oavsett genre. Den är faktiskt inget annat än ett rent mästerverk.

Topp fem, av fem. Ett mästerverk!
Stort tack för en fantastisk läsupplevelse. Stefan H  


 

Full pott!

Författaren skriver storyn så fängslande att du hela tiden tänker ”bara en sida till”.

Boken är genomtänkt och perfekt upplagd och den råhet som huvudkaraktären besitter känns ända in i märgen.
Kattstryparen Rum 409 sträckläste jag, jag lade den inte ifrån mig!Av mig 5 av 5, full pott


"AnnalinasBoktips”


 

Föds en människa ond???

Författaren skriver skickligt berättande om huvudpersonens uppväxt, det fullständigt hänsynslösa livet fram tills att hennes man hittas död på rum 419. Hon fortsätter sitt manipulativa liv fram tills idag. Boken är verklighetsbaserad, det märks hur mycket arbete, hjärta och själ Stefan Di-Omnia lagt ner på boken under de sex år han jobbat med den.


Rekommenderar den varmt!  

Boken får av mig 5 av 5möjliga

Helena ”läslus”

 

 

Innan jag läste boken så jag en bild av omslaget, tyckte den såg rå ut och min nyfikenhet var väckt.

 

   I boken får vi följa en gärningsman ( en kvinna) från födseln fram till en misstanke om ett mord och det som händer sedan. Hur mycket som är hämtat från verkligheten vet jag inte. Författaren beskriver på ett riktigt obehagligt vis en människas renaste ondska och helt klart empatistörda förhållningssätt till omvärlden.


    Boken utspelar sig under lång tid, med lite hopp i tidslinjen inledningsvis, vilket jag förstår att boken annars skulle bli ett kilo tyngre och inte komma framåt i händelserna. Vilket förlåts fort då gärningskvinnan hela tiden eskalerar i sin ondska och man har hela tiden nyfikenheten framåt, så att säga.


    Allt är snyggt berättat va författaren och det blir lätt ett kapitel till bara.... och man är rätt skärrad efter att ha läst den här kriminalromanen. Jag behövde andas lite, innan jag kastade mig in i nästa bok.

                                       

Vill passa på att tacka författaren för en riktig häftig läsupplevelse!

   

"farsans_bokhylla"
 

 

Jag hade svårt att komma in i boken med en hel del personer att lära känna. Men efter ca 100 sidor släppte de mer och mer för att till slut inte vilja släppa boken!

    Väl detaljerad och bra skriven och även om de är tungt och läsa om Helen och allt hon ställer till med för många människor är boken lättläst.


En riktigt gripande bok som jag drömde om på natten. Det märks att Stefan lagt ner mycket tid på boken.


Tycker verkligen att du ska läsa denna bok.   


Jag ger boken ++++ av 5 i betyg.

"Helensboktips"

 

 

Jag har följt författaren under en lång tid, sett att han både blivit hotad och nerslagen under arbetets gång med boken.

    Redan då fick jag upp ögonen och funderade på vad det var för något som skulle avslöjas, som någon annan uppenbarligen inte ville skulle avslöjas.

När jag hade runt 150 sidor kvar var jag tvungen att messa min bekant och fråga om det verkligen var så här det var eller om boken är väldigt skarvad.

  

     Jag är förfärad och rent ut sagt chockad när jag läst klart boken. Har svårt att smälta den. Hur kan livet bli så här, kan människor födas onda?


När du börjat läsa boken så kommer du inte vilja sluta, man vill bara få komma till kapitlet där allt ordnar upp sig och alla lever lyckliga i resten av sitt liv. Det kapitlet uteblir.

Nu sitter jag full i frågor:

Hur kan det bli så här?

Hur kan saker få pågå så länge utan att det någonstans efter vägen är någon som sätter stopp?

Vad är författarens roll, hur kom han in i dessa människors liv?

En mycket bra bok som du inte kommer att glömma!


Ja som sagt, det blir mycket funderingar efter att jag läst den här boken och jag tror att boken kommer att sitta etsad i mitt huvud ett långt tag.

”Bokfrun” 

Grymt bra bok, Fastnade direkt och kunde inte sluta läsa!

Du är en otroligt skicklig författare Stefan.

"Therese"


 
 

Har precis läst ut den. Helt fantastiskt j-vla otroligt bra skriven!

"Maria"


 
 

Idag har jag läst slut på en jättebra bok!

Hemmet har förfallit och jag har läst och läst. Vilken bok?  KATTSTRYPAREN RUM 419,  av författaren STEFAN DI-OMNIA


En av de bästa böckerna jag läst!Jag ger boken ++++ av 5 i betyg.

"Gunilla bokälskare"


 
 
 

Kan bara säga att det är en kanonbra bok som skildrar den person som jag lärde känna inne på anstalten Hinseberg...

Hon kunde göra precis allt bara hon fick det hon ville, en gång satte hon sig i duschen naken för att spela att hon mådde dåligt och ville ta sitt liv. Allt i ett skådespel för att få igenom ett besök i besökslägen-heten som avslagits av de som bestämde. Besöket gällde hennes två döttrar. 

Efter mycket tumult då vi andra blev inlåsta fick vi flytta våra besök under tiden, hon fick igenom sitt besök under just den helgen hon ville ha....

En mycket bra välskriven bok, fick lite mer information om henne som person som jag tidigare bara anat mig till!

”tidigare Intern”

 
 

 

Kattstryparen: rum 419 är en riktig bladvändare!

Handlingen är grym, väldigt rå och välskriven. Den börjar bra och fortsätter att vara lika bra genom hela boken. Jag fastnade direkt när jag började läsa och kunde inte lägga undan boken för man vill bara veta vad som kommer hända på nästa sida. Det är den misstänkte mördarens liv från barndom till vuxen ålder man får följa. 

Hon är ingen lätt karaktär att tycka om kan jag säga, det finns nog inte ett vänligt ord om henne i den här boken och allt hon gör får mig att tappa hakan flera gånger.

     Det går ganska snabbt att ta sig igenom det stora sidantalet eftersom man drivs framåt av lättlästa kapitel och en skum fascination för hur mycket en människa kan hitta på att göra mot andra människor! Det är en väldigt spännande kriminalroman där miljö och karaktärer är väldigt bra beskrivna.


Boken är verklighetsbaserad och det märks verkligen hur mycket arbete författaren lagt ner på den här boken under de sex år han jobbat med den!


Detta var verkligen en otroligt bra debut och det var verkligen en spännande resa i verkligheten! Det ska bli spännande att läsa fler böcker av den här författarenAv mig får boken 5 av 5 i betyg

”Deckarbokhyllan”


 

En riktig bladvändare!

Den börjar bra och fortsätter lika bra genom hela boken. Miljö och karaktärer är väldigt bra beskrivna. Handlingen är grym och rå. Man måste klara av att läsa om ett barns känslokalla grymhet, att redan som barn vara så grym mot sin omgivning.


    Att detta har hänt i Sverige gör det hela ännu mer intressant, då man som läsare också får en inblick i ett svenskt fängelse. Hur hon även där kan sprida ondska, skräck, rädsla är helt otroligt! Inget påverkar henne, slutet var mycket intressant , inte som jag trodde.


Omslaget är väldigt fint och speglar sig i bokens innehåll, boken som är mycket detaljrik i och omkring alla händelser. Den är välskriven!

 

Rekommenderas starkt att läsas!

 

Boken får  2 X 5 av  oss

TIO av TIO

”systrarnaboktokiga”

 
 

Japp...håller med...boken är en riktig 10 poängare!!! Du har lyckats Stefan!!

Den är riktigt läskig, DU ÄR BÄST!!

"Lena"


 
 

KATTSTRYPAREN Rum 419 är den bästa boken jag någonsin har läst!!!

    Läser nu ännu en gång ”män som hatar kvinnor” då jag tycker tycker Stieg Larsson är fantastisk författare, Millennium trilogin är mina favoriter! Jag tycker din bok är bättre än samtliga i trilogin och det trodde jag inte att jag skulle tycka... Stieg är en väldigt bra författare, du Stefan är enligt mig snäppet vassare och därmed också din prestation som författare!


Kommer troligtvis läsa din bok både en och två gånger till, efter att jag lånat ut den till min mor som bett att få läsa den, när jag berättade om dig och boken!


Grymt bra jobbat Stefan, du har gjort det jävligt bra!!!Topp fem av fem möjliga!
Varsågod Stefan, du har förtjänat det!

Johanna p
 

Heja Stefan!!! Du ÄR bättre än honom och bättre än många många fler!!! Älskar din bok...den var mer än värd att vänta på! Har redan börjat vänta på nästa! 

"L Mikaelsson"

 
 

Läs mer fakta om boken och var du kan köpa signerade exemplar av de båda upplagorna

HÄR

 

Ej signerade exemplar köper du HÄR