Om EAST Förlag

EAST Förlag startades år 2013,  och är en del av moderbolaget  LE för LIVET KB.

Förlaget startades då författaren Stefan Di-Omnia skulle ge ut sin bok första bok hjärnvilja. När Stefan upptäckte hur bokbranschen fungerade generellt för en ny författare som hamnade hos förlag med förläggare som lovade stort och höll väldigt tunt på sina löften. Löften som hade förstört hans manus, utformning av boken och utgivning samt försäljningen. Löften som utgick ifrån att han skulle kunna påverka i början av processen för att sen bli obefintlig, obefintligt för författaren att påverka någonting av hans eget verk. Det är skälet till att EAST Förlag skapades.

Under de år som gått sedan starten så har vi lärt oss vad branschen går för, en bransch där den traditionella bokhandlaren köps en efter en upp av en av de Akademiska elefanterna. Flera av elefanterna är STORA ägare i ledande nätbokhandeln som finns i Sverige. Näthandel som bedrivs på bekostnad av förlagen och slutligen även författaren. Idag köps inte böcker in i partier av bokhandlarna i butikerna eller på nätet, böckerna köps in styckvis efter kundens beställning i butiken på nätet och butiken på gatan.

Elefanterna styr även över Sveriges största bokmässa, man kan tycka att "Fem myror är fler än fyra elefanter", men i bokvärlden är de stora elefanterna målsättning att utrota genom att stampa brutalt ihjäl alla de hundratalet arbetsmyrorna i form av små förlagen. De små som försöker få en liten del av bokmarknaden och läsarens uppmärksamhet. Elefant kartellen är brutalare än vad branschens krypande ja säger har insett. Överste Hathi är den som även styr media bevakningen av det mesta som ges ut. Ägare av tv-kanalen som i branschen kallas för "FAMILJEN", kanalen som alltid ser till att profilera författare, som ger ut böcker i förlagen som familjen äger, i fredags- och lördagsunderhållning på bästa sändningstid. Överste Hathi är den som styr hela "BOK KARTELLENS" Elefant trupp.  

Författare som är kontrakterade i förlag  som har ägarintresse i att författarnas böcker säljer alltid bäst!
Marklund, Persson, Läckberg, Strandberg,  Guillou... Samt "Kändisförfattarna" de som skriver endast en bok. Ismail, Redgert,  Almenäs,  Reinfeldt och nu även Joakim "jockiboi" Lundell mfl.  Författare?f
B-D kändisar, är dom som syns först i försäljningsfönstren. Inget bygger på hur de skriver eller om vad som skrivs.  Allt byggs bara på att kändisfaktorn redan finns!


Det är då svårt för en mindre känd författare att få plats att synas, författaren blir mer osynlig. Så osynlig att mångas drömmar går upp i det osynliga livet som författare vid skrivbordet och datorn.Böcker som aldrig ges ut!

Det är därför vi på EAST Förlag jobbar målinriktat på att sälja, marknadsföra en författare som vi hoppas kommer bedömas på sin yrkesskicklighet i sitt skrivande.  Vi hoppas att du som läsare låter dig fångas av oss som förlag och Stefan Di-Omnia som författare. Det är just du som driver oss arbetsmyror att jobba ännu hårdare i det som vi älskar att göra varje dag. Att leverera det du vill läsa.
Team EAST Förlag
Vi medverkar gärna på de mindre bokmässsorna, som här i Östergötland 2016.

eastforlaglogofargeforhvitbakgrunnweb_3png